App sparer tid og penge for håndværkere

Offentliggjort på 29. september 2015 · Offentliggjort i Artikler

Energirådgivningsfirmaet Engko har været med til at udvikle ny app til håndværkere og rådgivere effektiviserer opmåling og tilbudsgivning samtidigt med at den sikrer overblik og minimerer fejl.

Normalt kræver det flere separate arbejdsgange, når isolatør Martin Jensby fra Thy Isolering giver tilbud på en isolationsopgave. Først skal der opmåles og beregnes hos kunden. Derefter går turen tilbage til kontoret, hvor han skriver tilbudet. Så udfylder han en ansøgning om salg af energibesparelser. Dernæst skal han have kundens underskrift, før ansøgningen kan sendes ind. Tilsidst laver Martin ofte en isoleringsattest, der giver kunden garanti for at arbejdet er korrekt udført.

Alt dette klarer den nye Spector App fra IOSPECT, hvor Engko er medejer,  i én arbejdsgang, og kunden har tilbuddet i hånden, når Martin er færdig med at måle op.

 

Én arbejdsgang og tilbud med det samme

Martin fortæller, at Thy Isolering altid ønsker at tilbyde kunderne den optimale isoleringsløsning. Derfor indblæser de f.eks. ikke papiruldsisolering i facader, der udsættes for slagregn.

Det er afgørende vigtigt for os som seriøse isolatører, at app’en kan lave beregninger på mineraluld, EPS isolering (flamingo-kugler) og papiruld, således at vi altid kan bruge den rigtige isolering til den specifikke opgave, forklarer Martin.

Martin fortæller at app’ens overskuelige tjekliste sikrer, at de får alt med, når der skal beregnes priser på isolering, gangbro, vindplader og loftslem. Alt sammen i én arbejdsgang.

Har kunden en email, så har han tilbudet, når vi kører derfra. Det er kanon-effektivt. Ja, vi sparer halvanden time pr. sag, fortæller Martin.

Det har også været afgørende for Martin og Thy Isolering, at der ikke er nogen bindinger forbundet med app’en. De skal ikke bruge et bestemt produkt eller betale abonnement. App’en er forbrugsafregnet, så det er let at have overblik over udgifterne.

En app sikrer effektivitet på konkurrencepræget marked

For Jan Høilund Christensen er det fantastisk at høre en så tilfreds kunde udtale sig om den app, han har været med til at udvikle. Jan har sammen med appudviklerne fra Blake & White skabt denne app på baggrund af behov, som Jan havde i sit energirådgivningsfirma Engko.

Jan oplevede, at rigtigt mange håndværksmæssige ydelser er meget konkurrenceramte og kræver en høj grad af effektivisering, hvis de skal være rentable. Derfor kontaktede han Blake & White omkring udviklingen af en app, der kunne hjælpe i processerne.

Nu har vi sammen udviklet en app, der kan tilpasses mange behov og som f.eks. kan lave automatisk beregning af materialeforbrug, lave fotodokumentation og automatisk kan lave attester, arbejdssedler, rapporter og tilbud. Alt sendt direkte fra app’en til personen der skal bruge det. Det er effektivt, siger Jan.

ipad-skaermJan fortæller, at han sammen med Blake & White nu har stiftet et selskab, IOSPECT, og de allerede nu har apps i støbeskeen til nye kunder. Han forventer, at de snart får meget travlt, når håndværkere og rådgivere ser, hvor mange fordele deres Spector App giver i det daglige arbejde.

Om Spector APP

Nyudviklet app, der letter arbejdsgangen for bl.a. håndværkere og rådgivere i byggesektoren. App’en kan skræddersys mange forskellige behov.

App’en kan bla. lave:

  • Nem checkliste så du undgår fejl og mangler ved opmåling og tilbudsgivning
  • Lav hurtigt et tilbud og send til kunden
  • Automatisk beregning af materialeforbrug
  • Fotodokumentation f.eks før og efter fotos
  • Inspektion af udført arbejde
  • Inspektion af reklamationer
  • Lav nemt attester, arbejdssedler, rapporter, aftaler og tilbud og send direkte fra ipad til kunden

 

Share Button