Morsø Kommune.

Besøg Morsø Kommune

Morsø Kommune udgøres af øen Mors – den største ø i Limfjorden.

Morsø Kommune forblev selvstændig ved kommunalreformen i 2007 og kom i den forbindelse til at høre til Region Nordjylland. Kommunen er med sine godt 22.000 indbyggere en af de mindste i Danmark. Landbrug og industri er de dominerende erhverv på øen.

Nykøbing er hovedby med cirka 10.000 indbyggere, og kommunens største landsbyer er Sejerslev, Sundby, Frøslev, Øster Jølby, Hvidbjerg, Vils og Øster Assels. Nykøbing er i henhold til det netop vedtagne kommuneplans forslag øens vækstcentrum, mens landsbyerne udvikles i henhold til det potentiale, de rummer i forhold til erhvervsudvikling, turisme m.v.

Øens infrastruktur bindes bl.a. sammen af et net af lokale busruter, og fra 10. august 2009 er det gratis for alle at benytte de lokale busruter i Morsø Kommune.

Geologisk er Mors en perle – helt i særklasse. Langs dele af den 188 km lange kystlinje hæver de karakteristiske molerskrænter sig over vandet. De fortæller både om skabelsen af vores verden for omkring 60 millioner år siden og om naturens mægtige kræfter, som formede øen til det, vi kender i dag. I moleret er der fundet forstenede dyr og planter, der er mere end 55 mio. år gamle.

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *